Langt på literen

I den perfekte verden, kørte alle i el-biler og brugte energi fra vindmøller og solcelleanlæg. Den perfekte verden ligger måske et stykke ude i fremtiden, og er her desværre ikke endnu. Det er derfor vigtigt, at være realistiske omkring vores forbrug, så vi sammen kan gøre en forskel – ved at køre langt på literen.

Når du skal til at tage kørekort, kan du spørge dig selv:

“Hvorfor ikke lære at køre grønt, når du alligevel er i gang?”

Ved at køre grønt kommer du langt på literen, og vil over tid spare mange penge i benzin. Du vil samtidigt spare miljøet for en masse CO2-udledning. Win-win!

Ved at tage kørekort hos GrønBilist, vil du lære at køre grønt og langt på literen. Faktisk vil du kunne spare helt op til 20 % af dit brændstofforbrug, hvis du lærer at køre langt på literen fra start af. Du kan derfor se det som en investering i din økonomi, men også i vores miljø.

Se her en liste med 10 gode råd til, hvordan du lærer at køre langt på literen. Én ting er at læse om det, en anden ting er, at praktisere det fra start.

Vores køreskolebil

Hos GrønBilist kører vi i den miljørigtige VW Passat BlueMotion. Navnet ”BlueMotion” har den fået, da VW ville producere en bil, der skulle skåne vores blå himmel og det blå hav. Bilen er gjort mere miljøvenlig, da man har:

  • Reduceret bilens vindmodstand
  • Forbedret affjedringen
  • Forbedret styrepræcisionen
  • Reduceret dækkenes rullemodstand
  • Forbedret motoren, så den kan klare tidligere gearskift
  • Sørget for, at den kan køre langt på literen